Menu

Grafheuvels op Nolde

Op 7 juni is aan de rand van Nolde bij de twee grafheuvels een informatiepaneel onthuld door de burgemeester van De Wolden Roger de Groot. De grafheuvels uit de Trechterbekertijd ca 4000 jaar geleden bevinden zich in een akkerland aan de Ommerweg tussen nr 74 en 76


Pilot toeristenbelasting en arbeidsmarktbemiddeling in de recreatiesector(28-12-2016)

In 2017 en 2018 zijn in gemeente De Wolden alle kinderen tot en met 12 jaar vrijgesteld van toeristenbelasting. Voor deze vrijstelling is gekozen om het toerisme extra te stimuleren. Met de vrijstelling kunnen ondernemers en toeristische organisaties in De Wolden zich profileren als een kindvriendelijke vakantiebestemming om meer gasten te trekken.
Gezellige drukte met het Hemelvaartweekend 2016

Tijdens het Hemelvaartweekend was het een en al gezelligheid, door een volle camping met plezierige mensen en het mooie weer. Na de koude en natte aprilmaand was het opeens zomer.

Nieuw fietspad naar de camping

Sinds begin juni 2015 is de camping per fiets en wandelend veilig bereikbaar via het prachtige fietspad in de route tussen Zuidwolde en Balkbrug. Voor ons was het de laatste ontbrekende schakel in de Noord-Zuid fietsroute tussen Maastricht en Groningen. Wijzelf waren wel gewend aan de onveilige situatie van het fietsen op de smalle drukke weg, maar voor veel gasten was het het vaak beangstigend. We zijn dat ook erg blij met met het resultaat en hopen dat sportieve recreanten nog vaker langskomen.


Kalfjes geboren op de boerderij

Sinds maart zijn er alweer 9 Brandrode kalfjes geboren op de boerderij. Voor een goede aanfok hebben we gelukkig 6 vaarsjes en 3 stierkalfjesNieuwe brug over de Reest

Nieuw brug over het riviertje de Reest Op 3 December 2014 werd de nieuwe brug over het riviertje de Reest geopend. Deze brug op de grens van Drenthe en Overijssel bekend in de omgeving als De Stenen Brug heeft een cultuur-historische waarde. In de vormgeving is daar rekening mee gehouden met een bolvormig brugdek en robuust gemetselde zijwanden. De naastgelegen fietsbrug is een aanzet voor het fietspad richting Zuidwolde dat deze zomer in gebruik genomen wordt.


Ossen op het Ecoduct.

Sinds Mei 2015 grazen er weer 7 Brandrode ossen van de boerderijcamping op en rondom het nieuwe Ecoduct Het Stiggeltie bij Linde. Dit ecoduct is onderdeel van de brede ecologische verbindingzone en steld grote en kleine wilde dieren in staat veilig de autoweg N 48 te passeren. De gronden op en rond deze wildpassage zijn eigendom van Het Drense Landschap. Deze heeft het weiland het zomerseizoen verhuurd aan de campingboer Herman.
Daarnaast is er over het ecoduct ook een smal pad voor wandelaars aangelegd. Voor de gasten is er een wandelroute.


Snel Wifi ook op de boerderijcamping

Sinds maart 2014 is er een nieuwe Wifi-installatie bij het kampeerveld geïnstalleerd. Nu kunnen de gasten tot achter op het kampeerveld gebruik maken van deze gratis voorziening