Menu

Rustpunt en Bed en Breakfast weer open

Door versoepeling van de maatregelen is het Rustpunt weer open voor passanten. Men dient wel gebruik te maken van het specifieke Rustpunttoilet. Ook kunnen er weer beperkt mensen overnachten in één van onze slaapkamers.


Snel WiFi

De gasten kunnen weer genieten van de sfeer op onze koeienboerderij op het Drentse land. Ze kunnen dit voorjaar ook gebruik maken van snelle WIFI dankzij de glasvezelkabel waar we sinds kort op aangesloten zijn.


Kinderen toeristenbelastingvrij

Kinderen toeristenbelastingvrij In de gemeente De Wolden zijn alle kinderen tot en met 12 jaar vrijgesteld van toeristenbelasting. Voor deze vrijstelling is gekozen om het toerisme extra te stimuleren. Met de vrijstelling kunnen ondernemers en toeristische organisaties in De Wolden zich profileren als een kindvriendelijke vakantiebestemming om meer gasten te trekken.
Ook voorzieningen voor campers

Ook voorzieningen voor campers En campers kunnen terecht op een verharde camperplaats een gebruik maken van een watertappunt en een vuilwater loosplaats, waar ze zonder extra kosten gebruik van kunnen maken.Nieuw wandelknooppuntennetwerk

Sinds het nieuwe jaar 2019 loopt het nieuwe Wandelknooppuntennetwerk over de camping. Het netwerk is geheel gemarkeerd op de zelfde wijze als bij de Fietsknooppunten, met ook onderweg routekaartjes. Daarnaast is ook een handige papieren routekaart op de camping beschikbaar.
Ook kan men het wandelnetwerk inzien en plannen via www.wandelnet.nl/knooppuntenplanner en dan klikken op De Wolden.


Rustpunt op de camping

We zijn aangesloten bij rustpunt.nu, een landelijke organisatie van eenvoudige rustplekken, waarbij de passant en recreant zich zelf tegen een kleine vergoeding kan bedienen met drinken en wat daarbij hoort. Je kunt bij ons binnen, en buiten onder het prieel zitten. In ons rustpunt kun je naast koffie, thee, frisdrank, soep, ook koeken en ijs nemen. Er is ook een folderwand, en een minibieb. En je kunt gebruik maken van het toilet. En in tegenstelling tot de camping is het rustpunt het hele jaar open van zonsopkomst tot zonsondergang. Hiermee verlenen we de nodige service aan de gasten, wandelaars en fietser in een gebied waar vooral buiten de vakantietijd geen Horeca is.

Grafheuvels op Nolde

Op 7 juni is aan de rand van Nolde bij de twee grafheuvels een informatiepaneel onthuld door de burgemeester van De Wolden Roger de Groot. De grafheuvels uit de Trechterbekertijd ca 4000 jaar geleden bevinden zich in een akkerland aan de Ommerweg tussen nr 74 en 76.Nieuw fietspad naar de camping

Sinds begin juni 2015 is de camping per fiets en wandelend veilig bereikbaar via het prachtige fietspad in de route tussen Zuidwolde en Balkbrug. Voor ons was het de laatste ontbrekende schakel in de Noord-Zuid fietsroute tussen Maastricht en Groningen. Wijzelf waren wel gewend aan de onveilige situatie van het fietsen op de smalle drukke weg, maar voor veel gasten was het het vaak beangstigend. We zijn dat ook erg blij met met het resultaat en hopen dat sportieve recreanten nog vaker langskomen.